hosting gràcies a

Benvingut!

Entra com usuari registrat per accedir a tot el contingut

Resum de l'any 2013

01 Gener 2014

Al tocar ja cap d'any, us oferim un breu resum de les activitats més rellevants que hem dut a terme des de la Fundació i que podreu conèixer més extensament en la Memòria 2013, que aviat estarà a la web. 

Comencem l'any participant en una trobada de treball a Navan (Irlanda), convocat pel programa "Youth in action" de la Comissió Europea; i en el qual es va estudiar com reforçar els vincles socials a través del treball en xarxa, la cooperació i l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques, per proposar un projecte comú entre diferents organitzacions. L'objectiu era desenvolupar un programa de capacitació transnacional per a joves de tot Europa, basat en la innovació, la formació i les habilitats de lideratge; potenciant estils de vida i de comportament que fomentin el desenvolupament ple del seu paper en la societat civil europea i internacional, mitjançant educació formal i no formal. Van participar especialistes en el tema provinents d'Àustria, Irlanda, Portugal, Països Baixos, Regne Unit i Espanya.

Al febrer, FERT Batxillerat va organitzar un sopar benèfic al Círculo Ecuestre de Barcelona en favor del col·legi Liziba, un centre d'ensenyament secundari a Kinshasa (República Democràtica del Congo) amb el qual Montblanc col·labora habitualment. La Fundació va oferir als assistents la projecció d'un vídeo a través del qual podia conèixer-se més de prop el treball que allí es realitza i una de les nostres cooperants va explicar la seva experiència en terreny. La recaptació de l'esdeveniment es va destinar íntegrament al projecte.

Al maig ens va visitar Pascaline Mbaku, responsable dels serveis de base a l'antena social Moluka, a Kinshasa. Mbaku va voler agrair l'ajuda que s'envia per al projecte oferint dues sessions informatives a les escoles La Vall i Montclar, en què va explicar el treball que realitzen. Les antenes són petits centres d'atenció a la població més desfavorida de Kinshasa que ofereixen, a més d'atenció mèdica bàsica, activitats de capacitació per a dones: alfabetització, hàbits d'higiene, nutrició, puericultura, perruqueria i costura. Les alumnes van quedar molt impressionades en veure en què s'havia transformat els diners que elles mateixes havien recaptat.

També al maig, el Comitè Júnior de la Fundació va organitzar una visita a les Caves Codorníu per recaptar fons per al projecte Liziba. Més de 40 persones van gaudir d'un agradable recorregut guiat per les instal·lacions i d'un aperitiu, alhora que van conèixer més de prop el treball educatiu que es realitza en Liziba. La recaptació íntegra de l'esdeveniment es va destinar al projecte.

Al juny, Montblanc va convocar la novena edició del Concurs de fotografia digital per a joves voluntaris; que premia les imatges que millor transmeten la solidaritat i que es van prendre durant l'estiu de 2013 en camps de treball i accions de voluntariat social. Els premis es van fer públics al novembre i malgrat que el primer es va declarar desert, el segon i el tercer van demostrar un bon nivell i sobretot, la dedicació i generositat dels nostres voluntaris.

Una altra de les activitats de sensibilització d'aquest 2013 va ser la Marxa Solidària de les alumnes del col·legi Pineda, a favor del Projecte CHEP, a Kenya. A mitjan maig, al voltant de 300 joves de 1r a 4t d'ESO i de 1r i 2n de Batxillerat van buscar patrocinadors per als quilòmetres que tenien previst córrer i la recaptació es va enviar al centre Kimlea, on es porta a terme el projecte d'atenció sanitària infantil CHEP.

Els mesos previs a l'estiu van ser de gran intensitat en la posada a punt de les colònies. Al juny i juliol, 738 participants, d'entre 7 i 16 anys, van gaudir en alguna de les nou colònies organitzades. Lúdiques, formatives i de voluntariat social.

Del mes d'agost el més destacat, sens dubte, són els viatges d'una de les nostres cooperants a República Democràtica del Congo i Costa d'Ivori. Fa ja alguns anys que des de la Fundació es viatja a diferents països per ajudar també in situ. Generalment són estades per desenvolupar programes concrets de formació: cursos de perfeccionament per a professors, per tal de millorar la seva metodologia a l'aula; o de gestió i planificació de les escoles per equips directius. Els resultats són sempre esperançadors i estimulants per als nostres voluntaris.

A la tornada de les vacances es va iniciar a Kinshasa un projecte de sensibilització sobre els Drets Humans, que ha subvencionat l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona. El programa inclou la difusió d'un coneixement més profund dels drets humans en el medi universitari, la promoció d'inquietuds concretes d'actuació per part de les estudiants i el suport necessari per posar-les en pràctica. Els temes que tractaran al llarg de l'any que seran: l'eradicació de la pobresa; la promoció de l'equitat de gènere; la garantia de sostenibilitat ambiental; la defensa dels drets humans; la democratització i el respecte a la identitat cultural; la generació de capacitats i l'organització comunitària.

Per la Festa Major del districte de les Corts, al qual pertanyem, es va celebrar un any més la Festa de la Cooperació, en la qual totes les entitats ens vam reunir a la plaça de la Concòrdia i mostrem el nostre treball en estands. El 2013 el tema va ser la llengua i Montblanc va dedicar el seu estand a l'Índia. Com en ocasions anteriors, aquesta festa va tenir una gran participació infantil, a la qual es va brindar espai per jugar, pintar, escoltar contes ... mentre els grans tenien l'ocasió de conèixer més a fons els diferents projectes que es treballen al districte.


Darreres Notícies

     

    Muntaner 341, Planta 3 - 08021, Barcelona

    Avís legal, Política de cookies i Protecció de dades.