hosting gràcies a

Benvingut!

Entra com usuari registrat per accedir a tot el contingut


Colònies i campaments d'estiu de 2024

Inscripcions obertes

Apunta't a les colònies aquest estiu!

Inscripcions obertes fins el 17 de maig de 2024.

Reserva la teva plaça.


Projecte Caliu

Promoció d'un Centre Cultural a Sabadell dedicat a l'ensenyament no formal per a joves. 

Aqui pots col.laborar

Aquí pots col·laborar

Bizum: 03367

Tarjeta:

Transferència a Fundació Montblanc - Projecte Caliu

ES9100815041810001383044

Pots trobar més informació sobre el projecte aquí.


Projecte educatiu

"Nosaltres" és una websèrie educativa per sensibilitzar i fer reflexionar als adolescents

Un Projecte Educatiu i Audiovisual

Ideat especialment per sensibilitzar i fer reflexionar als adolescents, sobre temes com :


 • Assetjament escolar
 • Dona i gènere
 • Xarxes socials
 • Els pares
 • L'adolescència
 • El racisme
 • L'amistatMonkole
Salut RDC

Necessitem el teu suport

BIZUM: 03367

Ajuda'ns!

 

Objectiu: Facilitar l'accés a la sanitat a dones i nens. 

Pots contribuir a travès de BIZUM

Donatiu a FUNDACIÓ MONTBLANC

BIZUM 03367

Vols veure el nostre vídeo corporatiu?

Agenda

Generant Visió - Atenes (Grècia) 2024

El Projecte "Generant Visió", que compta amb finançament europeu, ha començat l'1 de juny.  

XXXIII Festival Solidari pro Kamalini. BIZUM ONG: 03367

L'entitat juvenil Llar organitza aquest certamen per donar suport al Projecte Kamalini.  6 d'abril a les 17:00 a l'Auditori del Fòrum

Sopar SOS UCRAÏNA

Sopar Solidari amb Ucraïna. Dimarts 21 de febrer, 20h, Hotel Catalonia Ramblas. Els fons recaptats es destinen a l'acollida de 728 mares i fills acollits per l'operatiu. 

Projecció "In the womb of Congo"

Presentació del documental "In the womb of Congo”, produït per la fundació i l'equip de MUZUNGU (Xavi Aldekoa, Edu Marín i Ángel Ballesteros), amb la col.laboració de la Fundación Amigos de Monkole...
Agenda

Com ajudem?

Distribució d'ajudes

100  %
Drets humans
La fundació, de caràcter cultural i assistencial, té per objecte la realització de qualsevol activitat i concessió d'ajuts que contribueixin preferentment a la promoció de la dona durant les diverses etapes de la seva vida, recolzant la seva formació humana, educativa, cultural i professional en tots els seus aspectes i en el seu sentit més ampli, tant a Catalunya com mitjançant els projectes de cooperació al desenvolupament.


Dels quals

57  %
Educació
12  %
Salut
27  %
Dona
4  %
Joventut
 • Totes les nostres accions, especialment en l'àmbit de la Cooperació al Desenvolupament es dirigeixen a la promoció i protecció dels drets humans, i s'orienten pels principis bàsics que els defineixen, és a dir: universalitat, no discriminació i igualtat, participació, interdependència de drets i responsabilitat. Centrem el nostre treball en els processos més que en els objectius, tractant d'emfatitzar la participació i d'aportar un marc coherent, que reforça les bones pràctiques i que atorga de legitimitat a les intervencions de desenvolupament. Posem en actiu la responsabilitat, ja que els drets impliquen deures i els deures requereixen responsabilitat. I som conscients de l'interès que té implementar eines d'anàlisi que incideixen en les causes estructurals i en la identificació de subjectes d'obligacions i subjectes de drets, així com de la promoció d'estratègies basades en la construcció de capacitats locals i participació.

 • L'educació és la base per millorar la nostra vida i el desenvolupament sostenible. A més de millorar la qualitat de vida de les persones, l'accés a l'educació inclusiva i equitativa pot dotar la població local amb les eines necessàries per desenvolupar solucions innovadores als problemes a què s'enfronten.

  En l'actualitat, més de 265 milions de nens i nenes no estan escolaritzats i el 22% d'aquests estan en edat d'assistir a l'escola primària. Així mateix, els nens que assisteixen a l'escola no tenen els coneixements bàsics de lectura i aritmètica.

  Les raons de la manca d'una educació de qualitat són l'escassetat de professors capacitats, les condicions deficients de les escoles de moltes zones del món i les qüestions d'equitat relacionades amb les oportunitats que tenen nens i nenes de zones rurals. Perquè es brindi educació de qualitat als infants de famílies empobrides, es necessita invertir en beques educatives, tallers de formació per a docents, construcció d'escoles i una millora de l'accés a l'aigua i electricitat als centres educatius.

 • Com a part dels nostres objectius treballem per garantir una vida saludable i promoure el benestar universal. No obstant això, en molts llocs en els que treballem, ens enfrontem a greus riscos per a la salut, com altes taxes de mortalitat materna i neonatal, la propagació de malalties infeccioses i no transmissibles, algunes d'elles totalment desateses.

  En les últimes dècades, s'han obtingut grans avenços en relació amb l'augment de l'esperança de vida i la reducció d'algunes de les causes de mort més comunes relacionades amb la mortalitat infantil i materna, però encara hi ha molt a millorar, per exemple respecte de l'assistència qualificada en els parts. Per això intentem proporcionar un finançament més eficient dels sistemes de salut, millorar el sanejament i la higiene, augmentar l'accés als serveis mèdics i proveir més consells sobre com reduir la contaminació ambiental.

 • Les dones i les nenes continuen patint la discriminació i la violència en tots els llocs del món.

  La igualtat entre els gèneres no és només un dret humà fonamental, sinó la base necessària per aconseguir un món pacífic, pròsper i sostenible. Si es facilita la igualtat a les dones i nenes en l'accés a l'educació, a l'atenció mèdica, a un treball decent, i una representació en els processos d'adopció de decisions polítiques i econòmiques, s'estaran impulsant les economies sostenibles i les societats i la humanitat en el seu conjunt es beneficiaran al mateix temps. Establir nous marcs legals sobre la igualtat de les dones en el lloc de treball i l'eradicació de les pràc tiques nocives sobre les dones és crucial per acabar amb la discriminació basada en el gènere que preval en molts països del món.

 • Els nostres projectes i activitats es dirigeixen a involucrar els joves, que és fer-los prendre consciència que construeixen el seu propi futur a través d'una participació cívica, econòmica, social, cultural i política que necessàriament ha de ser significativa. Tractem de fer-ho implicant-los activament, reforçant el paper de les organitzacions juvenils i altres organitzadors de treball en l'àmbit de la joventut, així com fomentant el desenvolupament de competències ciutadanes, a través de l'educació per a la ciutadania, la participació democràtica i les estratègies d'aprenentatge.

  Ens proposem connectar, que suposa crear consciència que les relacions i l'intercanvi d'experiències són un actiu crucial per a la solidaritat i el futur desenvolupament. I és el nostre objectiu compartir les millors pràctiques i seguir treballant en sistemes eficaços per a la validació i el reconeixement de capacitats i competències adquirides mitjançant l'aprenentatge no formal i informal, en particular a través d'activitats solidàries i de voluntariat.

  Alhora, capacitar significa animar-los a prendre el control de les seves vides. Avui els joves de tots els països i regions s'enfronten a diversos reptes i el treball amb joves en totes les seves formes pot servir de catalitzador per a la capacitació.

On ajudem?

Projectes per localització

mapa de projectes

Catalunya

PROJECTE LOCAL

Ajuts a la gent gran i incapacitats

Sensibilització

Educació per al Desenvolupament

Educació en valors

Portugal

PROJECTE LOCAL

Camps de treball i voluntariat

Assistència a residències

Sensibilització i treball amb joves

Lituània

PROJECTE LOCAL

Camp de treball de voluntariat social

Assistència a residències

Intercanvi cultural

Treball amb joves

Activitats de Lleure

Kamalini, Nova Delhi (India)

COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

Centre de Capacitació professional per a dones

Educació

Dirigit a dones joves en situació de vulnerabilitat, que van haver de deixar els seus estudis, o que ni tan sols van poder començar-los.

Costa d'Ivori (Abidjan)

COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

Etimoé-Makoré

Educació

Els centres Etimoé-Makoré promouen l'accés a l'educació infantil, Primària i Secundària a joves sense recursos econòmics mitjançant beques i ajudes.

Costa d'Ivori (Abidjan)

COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

Yarani

Educació

Escola de capacitació professional en hostaleria per a dones joves que no han pogdido continuar els seus estudis per la situació familiar d'extrema pobresa en què viuen.

Sudàfrica (Johannesburg)

COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

Westwold

Educació

Programa que prepara dones amb habilitats tècniques en turisme i hostaleria, perquè puguin accedira un treball digne en el sector.

Kènia III

COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

Suport a dones emprenedores

Apoderament

Amb l'objectiu de formar dones emprenedores que puguin ser econòmicament independents Kimlea bussiness Centre, amb la col·laboració de Mont-blanc, ha posat en marxa un petit programa d'elaboració i seguiment de plans de negoci per a dones capaços de gestionar els seus propis negocis.

Kènia II

COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

Formació i autoestima

Apoderament

En bona part de Kenya l'economia familiar recau sobre la dona, que sovint no té la formació necessària per fer front a la situació en què es troba; Kimlea proporciona formació a dones que han finalitzat l'educació obligatòria oferint una capacitació tècnica acompanyada de formació humana que augmenti la seva autoestima, el respecte per elles mateixes i el sentit de la seva pròpia dignitat. Això els permet sortir de la condició de pobresa en què viuen, que els porta sovint a prostituir-se per aconseguir aliments.

Obtenir recursos del medi

Apoderament

Un altre dels camps en què la capacitació professional està permetent a la dona kenyana sortir de la situació de pobresa en què es troba, sobretot a les zones rurals, és l'apicultura. En Kimlea aprenen com mantenir ruscs, que després poden implantar en els llocs en què viuen, amb un cost mínim, el que els permet augmentar els seus ingressos. Amb l'ajuda rebuda es van adquirir 71 ruscs, 3 bussos per collir i les eines necessàries.

Kènia

COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

Kibondeni Hospitality Center

Salut i higiene

Conèixer les mancances alimentàries i sanitàries en els primers anys de vida (0 a 10 anys), és fonamental per aconseguir un desenvolupament adequat. El nostre programa de salut garanteix els serveis de diagnòstic, prevenció i tractament de malalties, i un reforç vitamínic i nutricional per a 4.200 nens durant els seus 10 primers anys de vida.

Una de les dificultats de la dona en les zones rurals de Kenya és l'accés a una formació que comporta l'allotjament fora de casa seva. "Solandra" allotja a dones que accedeixen a l'Escola d'Hostaleria Kibondeni, on reben capacitació professional dones provinents de zones rurals o amb escassos recursos, ajudant-les a sortir de la pobresa en què viuen, fent-les autosuficients, i elevant el nivell de vida d'elles i les seves famílies.

Kibondeni ha aconseguit capacitar més de 2000 noies des del seu inici el 1967.

RD Congo III (Kinshasa i Lubumbashi)

COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

Lycee Technique et Professionnel Kimbondo

Formació és apoderament

La dona té un paper primordial en la societat congolesa i en el desenvolupament de l'economia familiar, pel que resulta especialment important la contribució a la formació de dones capaços de desenvolupar el seu treball amb competència professional. Al LTPK es formen joves professionals en l'àmbit de l'hostaleria, que reben també la formació humana necessària per al seu desenvolupament personal.

DDHH per a una societat més justa

Formació en drets humans de joves estudiants universitàries

El coneixement i respecte dels drets humans sobretot en l'àmbit universitari, és un dels mitjans més importants per aconseguir una bona convivència i formar persones que puguin accedir a llocs rellevants en el govern de país, contribuint d'aquesta manera al seu desenvolupament. Montblanc, amb la col·laboració de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, ha desenvolupat un programa per assolir aquests objectius.

RD Congo II (Kinshasa i Lubumbashi)

COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

Drepanocitosi a la RD Congo

Salut i Higiene

La Anèmia SS (anèmia falciforme o drepanocitosi) és una malaltia endèmica a la RD Congo que comporta alta mortalitat, deteriorament de la qualitat de vida i exclusió social. El nostre projecte contribueix a la detecció precoç de la malaltia, l'obtenció dels medicaments específics per al seu tractament i la sensibilització de la població per evitar l'exclusió social que comporta.

Escoles d'AFEDI

Educació

En el ámbito de la enseñanza reglada, estamos colaborando al desarrollo de las escuelas Liziba y Bozindo en RD del Congo. Estos centros ponen especial interés en una educación de cali- dad y en la formación humana de sus alumnos.

Cada año voluntarios expertos en temas pedagógicos se desplazan a Kinshasa para orientar la gestión y formación de los equipos de gobierno y de los comités de Dirección de cada una de las escuelas.

RD Congo (Kinshasa i Lubumbashi)

COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

Acabar amb la transmissió de VIH

Salut i Higiene

El VIH és un dels grans problemes que afecten la salut dels habitants de Kinshasa i altres regions de la RD Congo; el nostre objectiu és sensibilitzar la població i detectar la malaltia en els seus primers estadis, disminuint el seu impacte, tant a nivell clínic com psicosocial. Els resultats obtinguts a el cap dels anys d'execució de el projecte han resultat molt satisfactoris.

Formar professionals de la salut

Salut i Higiene

Treballem per millorar les capacitats dels professionals de la salut congolesos. Per aconseguir-ho hem fet possible el trasllat de professionals d'altres parts de món, que puguin aportar els seus coneixements i experiència, en els estudis d'infermeria i màster posteriors de l'ISSI (l'Institut Superior de Ciències de la Infermeria, inaugurat pel Ministeri d'Educació Nacional el 1998)

Bolívia

COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

Escolaritzar tots els infants

Educació

A Bolívia col·laborem amb les Germanes de Santa Teresa de Jesús de la missió d El Plato i San Julián, en un projecte que fomenta l'accés a l'educació obligatòria (primària i secundària) per a nens i joves que viuen sense recursos tant a la zona més propera com en les poblacions més distants; 120 menors anualment poden rebre formació bàsica i secundària.

El Salvador

COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

Ajuda humanitària en desastres naturals

Drets Humans

Els forts terratrèmols que patí El Salvador al 2001, van ocasionar 1.259 morts i 277.953 habitatges destruits.

Fundació Montblanc va col·laborar en la reconstrucció de 20 habitatges i una escola, donant suport a l'Arquebisbe de El Salvador i a l'entitat local AFCD, contribuint d'aquesta manera a assolir el dret de tota persona a un habitatge digne.

Perú, Guatemala i Hondures

COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

Formació de la dona a Latinoamèrica

Apoderament

En continuitat amb els nostres projectes de capacitació professional de la dona, i dintre del conveni subscrit amb la FPSC, s'han realitzat actuacions a diversos països americans, en especial Bolívia, Perú, Guatemala i Hondures, dirigides a reforçar en aquesta zona la salut bàsica i l'enfortiment de les capacitats productives.

 • Catalunya

  PROJECTE LOCAL

  Ajuts a la gent gran i incapacitats

  Sensibilització

  Educació per al Desenvolupament

  Educació en valors

 • Portugal

  PROJECTE LOCAL

  Camps de treball i voluntariat

  Assistència a residències

  Sensibilització i treball amb joves

 • Lituània

  PROJECTE LOCAL

  Camp de treball de voluntariat social

  Assistència a residències

  Intercanvi cultural

  Treball amb joves

  Activitats de Lleure

 • Kamalini, Nova Delhi (India)

  COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

  Centre de Capacitació professional per a dones

  Educació

  Dirigit a dones joves en situació de vulnerabilitat, que van haver de deixar els seus estudis, o que ni tan sols van poder començar-los.

 • Costa d'Ivori (Abidjan)

  COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

  Etimoé-Makoré

  Educació

  Els centres Etimoé-Makoré promouen l'accés a l'educació infantil, Primària i Secundària a joves sense recursos econòmics mitjançant beques i ajudes.

 • Costa d'Ivori (Abidjan)

  COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

  Yarani

  Educació

  Escola de capacitació professional en hostaleria per a dones joves que no han pogdido continuar els seus estudis per la situació familiar d'extrema pobresa en què viuen.

 • Sudàfrica (Johannesburg)

  COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

  Westwold

  Educació

  Programa que prepara dones amb habilitats tècniques en turisme i hostaleria, perquè puguin accedira un treball digne en el sector.

 • Kènia III

  COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

  Suport a dones emprenedores

  Apoderament

  Amb l'objectiu de formar dones emprenedores que puguin ser econòmicament independents Kimlea bussiness Centre, amb la col·laboració de Mont-blanc, ha posat en marxa un petit programa d'elaboració i seguiment de plans de negoci per a dones capaços de gestionar els seus propis negocis.

 • Kènia II

  COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

  Formació i autoestima

  Apoderament

  En bona part de Kenya l'economia familiar recau sobre la dona, que sovint no té la formació necessària per fer front a la situació en què es troba; Kimlea proporciona formació a dones que han finalitzat l'educació obligatòria oferint una capacitació tècnica acompanyada de formació humana que augmenti la seva autoestima, el respecte per elles mateixes i el sentit de la seva pròpia dignitat. Això els permet sortir de la condició de pobresa en què viuen, que els porta sovint a prostituir-se per aconseguir aliments.

  Obtenir recursos del medi

  Apoderament

  Un altre dels camps en què la capacitació professional està permetent a la dona kenyana sortir de la situació de pobresa en què es troba, sobretot a les zones rurals, és l'apicultura. En Kimlea aprenen com mantenir ruscs, que després poden implantar en els llocs en què viuen, amb un cost mínim, el que els permet augmentar els seus ingressos. Amb l'ajuda rebuda es van adquirir 71 ruscs, 3 bussos per collir i les eines necessàries.

 • Kènia

  COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

  Kibondeni Hospitality Center

  Salut i higiene

  Conèixer les mancances alimentàries i sanitàries en els primers anys de vida (0 a 10 anys), és fonamental per aconseguir un desenvolupament adequat. El nostre programa de salut garanteix els serveis de diagnòstic, prevenció i tractament de malalties, i un reforç vitamínic i nutricional per a 4.200 nens durant els seus 10 primers anys de vida.

  Una de les dificultats de la dona en les zones rurals de Kenya és l'accés a una formació que comporta l'allotjament fora de casa seva. "Solandra" allotja a dones que accedeixen a l'Escola d'Hostaleria Kibondeni, on reben capacitació professional dones provinents de zones rurals o amb escassos recursos, ajudant-les a sortir de la pobresa en què viuen, fent-les autosuficients, i elevant el nivell de vida d'elles i les seves famílies.

  Kibondeni ha aconseguit capacitar més de 2000 noies des del seu inici el 1967.

 • RD Congo III (Kinshasa i Lubumbashi)

  COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

  Lycee Technique et Professionnel Kimbondo

  Formació és apoderament

  La dona té un paper primordial en la societat congolesa i en el desenvolupament de l'economia familiar, pel que resulta especialment important la contribució a la formació de dones capaços de desenvolupar el seu treball amb competència professional. Al LTPK es formen joves professionals en l'àmbit de l'hostaleria, que reben també la formació humana necessària per al seu desenvolupament personal.

  DDHH per a una societat més justa

  Formació en drets humans de joves estudiants universitàries

  El coneixement i respecte dels drets humans sobretot en l'àmbit universitari, és un dels mitjans més importants per aconseguir una bona convivència i formar persones que puguin accedir a llocs rellevants en el govern de país, contribuint d'aquesta manera al seu desenvolupament. Montblanc, amb la col·laboració de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, ha desenvolupat un programa per assolir aquests objectius.

 • RD Congo II (Kinshasa i Lubumbashi)

  COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

  Drepanocitosi a la RD Congo

  Salut i Higiene

  La Anèmia SS (anèmia falciforme o drepanocitosi) és una malaltia endèmica a la RD Congo que comporta alta mortalitat, deteriorament de la qualitat de vida i exclusió social. El nostre projecte contribueix a la detecció precoç de la malaltia, l'obtenció dels medicaments específics per al seu tractament i la sensibilització de la població per evitar l'exclusió social que comporta.

  Escoles d'AFEDI

  Educació

  En el ámbito de la enseñanza reglada, estamos colaborando al desarrollo de las escuelas Liziba y Bozindo en RD del Congo. Estos centros ponen especial interés en una educación de cali- dad y en la formación humana de sus alumnos.

  Cada año voluntarios expertos en temas pedagógicos se desplazan a Kinshasa para orientar la gestión y formación de los equipos de gobierno y de los comités de Dirección de cada una de las escuelas.

 • RD Congo (Kinshasa i Lubumbashi)

  COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

  Acabar amb la transmissió de VIH

  Salut i Higiene

  El VIH és un dels grans problemes que afecten la salut dels habitants de Kinshasa i altres regions de la RD Congo; el nostre objectiu és sensibilitzar la població i detectar la malaltia en els seus primers estadis, disminuint el seu impacte, tant a nivell clínic com psicosocial. Els resultats obtinguts a el cap dels anys d'execució de el projecte han resultat molt satisfactoris.

  Formar professionals de la salut

  Salut i Higiene

  Treballem per millorar les capacitats dels professionals de la salut congolesos. Per aconseguir-ho hem fet possible el trasllat de professionals d'altres parts de món, que puguin aportar els seus coneixements i experiència, en els estudis d'infermeria i màster posteriors de l'ISSI (l'Institut Superior de Ciències de la Infermeria, inaugurat pel Ministeri d'Educació Nacional el 1998)

 • Bolívia

  COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

  Escolaritzar tots els infants

  Educació

  A Bolívia col·laborem amb les Germanes de Santa Teresa de Jesús de la missió d El Plato i San Julián, en un projecte que fomenta l'accés a l'educació obligatòria (primària i secundària) per a nens i joves que viuen sense recursos tant a la zona més propera com en les poblacions més distants; 120 menors anualment poden rebre formació bàsica i secundària.

 • El Salvador

  COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

  Ajuda humanitària en desastres naturals

  Drets Humans

  Els forts terratrèmols que patí El Salvador al 2001, van ocasionar 1.259 morts i 277.953 habitatges destruits.

  Fundació Montblanc va col·laborar en la reconstrucció de 20 habitatges i una escola, donant suport a l'Arquebisbe de El Salvador i a l'entitat local AFCD, contribuint d'aquesta manera a assolir el dret de tota persona a un habitatge digne.

 • Perú, Guatemala i Hondures

  COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

  Formació de la dona a Latinoamèrica

  Apoderament

  En continuitat amb els nostres projectes de capacitació professional de la dona, i dintre del conveni subscrit amb la FPSC, s'han realitzat actuacions a diversos països americans, en especial Bolívia, Perú, Guatemala i Hondures, dirigides a reforçar en aquesta zona la salut bàsica i l'enfortiment de les capacitats productives.

Projectes

Projectes Locals

Suport a Associacions

Formació en solidaritat

Publicacions solidàries

Cooperació al desenvolupament

Ebale-Monkole 2

Àfrica

Col·laboren

Els nostres amics:

Newsletter

Fundació Montblanc

Desitges més informació sobre els nostres projectes? Subscriu-te!

 

Muntaner 341, Planta 3 - 08021, Barcelona

Avís legal, Política de cookies i Protecció de dades.