hosting gràcies a

Benvingut!

Entra com usuari registrat per accedir a tot el contingut

‘Camperoles’: De la llavor a la llauna

21 Octubre 2022

‘Camperoles’ va néixer fa gairebé 20 anys amb la idea d’empoderar a les dones de Kimbondo, República Democràtica del Congo, dotant a les beneficiàries dels recursos inicials i la capacitació necessària, perquè puguin conrear hortalisses com a mitjà de subsistència.

Els recursos oferts a l'inici eren els necessaris, però les condicions de treball eren millorables. Per aquest motiu, amb el pas dels anys, el projecte ha anat evolucionant gràcies a la promoció de la formació agrícola, la modernització dels mètodes productius i la introducció de nous cultius.

Les circumstàncies en les quals treballaven les camperoles han anat millorant, per exemple, amb la incorporació de joves desocupats de la zona perquè les ajudin en algunes tasques rurals.

També s'ha millorat el reg dels terrenys, amb la construcció de pous que han acostat l'aigua a la població. Amb això les camperoles poden administrar millor el seu temps, millorant les seves condicions laborals.

Gràcies al treball en xarxa, s'ha comptat des de l'inici amb més organitzacions col·laboradores com l'ONG CECFOR, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, l’IESE Alumni, la Fundación Caja Navarra i diversos donants privats.

Al llarg dels anys, s'han enfrontat a moltes dificultats, com la pandèmia de la COVID-19. Tot i això, el projecte ha prosperat fins al punt d'aconseguir que el que s'havia proposat com un mitjà de subsistència per a les dones i les seves famílies, ha passat a ser un projecte comercial: amb el fruit de les seves collites es produeixen les llaunes de conserves del Centre de Producció de Llavors (CEPROSEM).

Aquestes llaunes de tomàquets i pebrots són fruit de la feina de les pageses, el seu afany de superació i el suport de tots els donants. Més de 8.000 persones s'han beneficiat d'aquesta gran tasca en les últimes dues dècades.
Darreres Notícies

     

    Muntaner 341, Planta 3 - 08021, Barcelona

    Avís legal, Política de cookies i Protecció de dades.