hosting gràcies a

Benvingut!

Entra com usuari registrat per accedir a tot el contingut

Hospital General de Referència de Monkole

01 Novembre 2017

Ens trobem amb el director de l'Hospital General de Referència de Monkole.

Ens vam despertat d'hora perquè la celebració de Tots els Sants es trasllada al diumenge. Mentre Maria Fernanda seguia en Liziba, nosaltres acudim a les oficines de CECFOR, nostra contrapart local, molt prop de Monkole, Hospital General de Referència de la zona de Mont-Ngafula. Ens va rebre Pablo, Director de Projectes, amb qui habitualment treballem a distància. Fa anys que es va traslladar a viure definitivament a Kinshasa i coneix molt bé el país i la seva gent; és la nostra persona de confiança allí.

Després de passar unes hores immersos en projectes i justificacions, ens va acompanyar a visitar l'Hospital, ja que per l'Àngels és la seva primera visita. També ens va parlar de les millores i instal·lacions dutes a terme aquest any, els reptes als quals s'enfronten, etc. Vam recórrer l'hospital, des de la seva teulada, on està instal·lat tot el sistema d'aire i llum, passant per les diferents plantes, on se situen les habitacions, la unitat de nounats, els laboratoris, els serveis, la sala d'espera de les consultes ambulatories plena de gent… fins als soterranis amb la seva farmàcia, serveis de base i radiologia.

Acabem a la cafeteria, nova instal·lació de l'hospital. A Kinshasa, els hospitals no serveixen menjar als seus pacients; és la família la que s'encarrega d'alimentar als seus familiars ingressats, i a Monkole han començat fa alguns anys a elaborar una alimentació adequada per als seus pacients. A partir de setembre, s'ha instal·lat també una cafeteria per a familiars i empleats on es menja francament bé, a un preu econòmic. Vam decidir menjar aquí els tres dies que acudim a l'Hospital.

Tornem a casa disposades a treballar més, si cap, per treure endavant totes aquestes iniciatives.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Darreres Notícies

     

    Muntaner 341, Planta 3 - 08021, Barcelona

    Avís legal, Política de cookies i Protecció de dades.