hosting gràcies a

Benvingut!

Entra com usuari registrat per accedir a tot el contingut

Nova residència en la R.D del Congo

29 Octubre 2017

Molt moviment i retrobaments en Kinshasa.

El nostre últim dia en Aruwimi va clarejar gris i amb alguna mala notícia. La filla d'un dels xofers havia sofert un accident, i ell no podia venir a treballar. Era dissabte i només comptàvem amb l'Alexi, que primer va repartir al personal pels punts de treball i després va tornar a per nosaltres.

Vam esmorçar ràpidament, vam fer les maletes, i ens vam anar al cotxe. També van pujar la Taty i l'Emma, que anaven a negociar amb el servei de càtering d'un hospital, a veure si aconseguien un nou client. Les deixem pel camí, parem per comprar "unités" (són les recarregues del telèfon mòbil; ens havíem quedat sense) i l'Alexi ens va portar a Virunga; on ens esperaven a menjar.

Ens van arribar ressons de la visita de la Nikki Haley a Nord-Kivu, enviada especial del govern de Trump, que es va unir a les manifestacions anti Kabila. De moment, no hi havia molt soroll a Kinshasa.

Més tard, Isabelle, francesa resident en la RDC fa molt temps, que treballa en el projecte educatiu dels col·legis, ens va portar a la nostra nova residència d'aquests dies. Passem la barrera de seguretat i entrem en una casa gran i espaiosa. Ens instal·lem, i iniciem el nostre recorregut fins a l'aeroport, per recollir a María Fernanda, un altre membre de l'equip. Triguem més de dues hores a recórrer els 25 Km fins a l'aeroport, i és que els embussos a Kinshasa són enormes i absurds. Es barregen els cotxes, furgonetes, motos i autobusos, circulant en totes adreces, amb vianants creuant entre els vehicles. Uns robots, creats fa alguns anys per una jove enginyera, intentava regular el trànsit sense èxit.

Vam arribar amb mitja hora d'anticipació i vam prendre un refresc en la cafeteria enfront de la porta de l'aeroport. María Fernanda surt, decidida, amb el seu equipatge de mà.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Darreres Notícies

     

    Muntaner 341, Planta 3 - 08021, Barcelona

    Avís legal, Política de cookies i Protecció de dades.