hosting gràcies a

Benvingut!

Entra com usuari registrat per accedir a tot el contingut

Visites a escoles i al projecte de Pascaline

28 Octubre 2017

Veiem el projecte de Pascaline sobre els bidons d'aigua.

Una de les obligacions diàries de les dones i nens de la vall de Minkoti consisteix a proveir d'aigua a la família. Per a això han de baixar fins a la vall i pujar els bidons carregats d'aigua durant diversos quilòmetres. Pascaline ha concebut un projecte entre les dones del barri: cada divendres les reuneix fora de Aruwimi i, amb una llista en mà, deixa que cadascuna d'elles entri els seus bidons buits. Dins, unes voluntàries els emplenen, pacientment, amb l'ajuda de dues mànegues. A última hora del matí, i després d'haver dedicat unes hores a serveis comunitaris (neteja del barri, rebuig de camins), recullen els seus bidons plens, els carreguen sobre els seus caps i es dirigeixen a casa.

Per primera vegada, vam ser testimonis de tot aquest procés. Decidim quedar-nos per documentar-nos. Una vegada observat tot el procés, vam anar a l'aula en la qual Emma, una suïssa, fa classes a les formadores en hostaleria. Filmem part de la classe i després aprofitem també per gravar imatges de recurs de la vall i els seus habitants. Després, vam anar a un col·legi local, on els nens se'ns van apropar corrent. Els vam fer fotos.

A la tarda, filmem les classes d'hostaleria i els diferents serveis; ens quedem una estona més a la classe de Virginie, sobre història de la cuina: tipus, conservació dels aliments, etc. I abans de sopar, vam anar amb les alumnes a recollir grills i erugues al jardí.

Acabem el dia ballant, sense llum, amb les alumnes del LTPK. Porten el ritme en la sang. Després va succeir alguna cosa que no ens hauríem imaginat mai: després del ball van servir els grills perfectament cuinats, a manera d'aperitiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Darreres Notícies

     

    Muntaner 341, Planta 3 - 08021, Barcelona

    Avís legal, Política de cookies i Protecció de dades.